PEdwin Reurings (1971)

Sinds 2003 ondersteun ik mensen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling, vooral middels cursussen en trainingen. Ik werk vanuit ervaring met – en een visie op – persoonlijke ontwikkeling en herstel, voor opdrachtgevers in de geestelijke gezondheidszorg en daarbuiten.

Achtergrond

Ik zie mijzelf als een ‘levensonderzoeker’. Open voor de inspiratie van anderen en met een verlangen om mijn antwoorden op levensvragen zelf te ontdekken. Daarvoor heb ik de gebaande paden nogal eens verlaten en een aantal keer het roer omgegooid.

Na een HBO-opleiding informatica en Master of Science-opleiding kennistechnologie werkte ik tot 2003 o.a. als consultant en docent. In deze jaren groeide langzaam maar zeker de behoefte om andere kwaliteiten te benutten en verder te ontwikkelen. In 2003 volgde ik een opleiding tot trainer in communicatieve vaardigheden en persoonlijke effectiviteit  

In de jaren daarna gaf ik als trainer en coach voornamelijk begeleiding in het spreken voor groepen (met aandacht voor het omgaan met spreekangst) aan particulieren en medewerkers in organisaties. Sinds 2016 geef ik trainingen en cursussen ‘Begeleiden van herstelgerichte groepen’ vanuit mijn ervaring met het begeleiden van groepen, geweldloze communicatie en herstel. Daarnaast begeleid ik cursussen ‘Tevredenheid in je dagelijks leven’.

Opleidingen

Trainen met Hart en Ziel – KB&K / Blankestein & Partners (2003)

Embodying & Teaching Nonviolent Communication’ – Connecting2life (2014)

Non-duale coaching en therapie – Art of Life (2018)

Master trainingsacteur – Trainingsacteur academie (2019)

Inspiratiebronnen

In mijn twintiger jaren raakte ik geïnteresseerd in persoonlijke groei en spiritualiteit. In de loop der jaren verdiepte ik mij o.a. in The Work van Byron Katie, een Cursus in Wonderen, Geweldloze Communicatie, het werk van Ramana Maharshi en andere leraren in non-dualiteit. Deze methoden en levensvisies heb ik als zeer behulpzaam ervaren om meer geluk en levensvervulling te vinden.

Ervaring met herstel 

Ik heb ervaren dat voor gezonde spirituele ontwikkeling, balans zeer belangrijk is. Om te ontdekken dat een mens veelomvattender is dan hij vanuit zijn ratio kan bedenken, zijn een zekere openheid en overgave essentieel. Dit kan een andere beleving van de realiteit brengen, die zeer vervullend en overtuigend is. Daarnaast heb ik ervaren dat voldoende contact houden met ‘het aardse’ en het rationele denken van groot belang is.

Een gebalanceerde omgang met spiritualiteit bleek voor mij een persoonlijk leerproces te zijn met vallen en opstaan. Ik zocht daarbij hulp binnen het reguliere en alternatieve circuit. Bij het herstellen van een aantal verwarrende perioden blijkt vooral mijn eigen begrip van het unieke karakter van de valkuilen essentieel voor mijn herstel.

Wil je meer weten over mij of mijn aanbod? Neem gerust contact op.